söndag 10 september 2017

Fokus och skygglappar

Jag har äntligen, efter den sega sommaren, kommit igång med saker och fått vissa resultat. Inget märkvärdigt -- gå igenom och ordna köksskåp och upptäcka vad som finns längst bak och slänga produkter med bäst före datum typ 2012 och notera att det förvisso finns femtioelva produkter som jag trodde att inte fanns och har köpt nya. En annan dag satte jag fokus på att ordna upp köksbalkongen/grovköket. Det resulterade i ett antal sopsäckar. Liksom när vi med maken sorterade vårt uteförråd från allt möjligt skräo och "kan vara bra att ha". Bort, bort, bort. Det är inget nöje direkt. Det är lätt hänt att man hittar något annat som kräver sitt. Det är vi ju omgivna av. Då kommer skygglapparna in. Stäng bort det övriga och skapa en tunnel för det som ska göras. Det får ta sin tid, men sen är det gjort. Den här analysen gäller förstås närmast mig själv och vissa nya banor som jag har hittat.

1 kommentar:

Kräma sa...

Sådär gör jag också. Jag kallar det att döstäda.