onsdag 28 juni 2017

Iakttar från min andra tillvaro

Jag är med på Facebook, Instagram och så. De är för mig intressanta och värdefulla kanaler med tanke på att se hur valda personer har det och hur de meddelar sig. Denna tid på året är det stugbilder, semesterbilder och liknande. Sommarbilder från Norden. Uttryck för den äntliga och bitvis frustrerade förhoppningen att sommaren blir varm och solig och somrig efter den långa vintern och kalla våren. Jag iakttar och förstår. Eftersom min första tillvaro tillbringade jag i Finland och min andra tillvaro jag här. Och jag förstår båda sidorna. Den nordiska sommaren kan vara hur härlig som helst, eller hur hemsk som helst. Och jag för min del älskar inte utedass, myggor, iskalla stugor och allt möjligt obekvämt som går ut på att "njuta av sommaren". Ändå kan man ju njuta av feeling, människor och ljuset. Men ibland funderar jag.

Inga kommentarer: