fredag 2 december 2016

När man inte är som man brukar

Jag är ofta ensam. Maken har sitt och framförallt sina intressen som håller honom mer än upptagen och jag njuter av min solitära tillvaro. Vi trivs förvisso tillsammans men jag verkligen behöver min egna tillvaro i vissa mått. I denna självlyx ingår att jag kan komponera måltider som är blott och enbart efter min smak, in absurdum. Det är inte så att maken och jag har så olika smak, men jag kan i min ensamhet ta ut svängarna och testa olika kombinationer och frossa i mina egenheter. Men nu, dessa dagar-- jag har fattat tycke för att gå runt och söka de minst inställsamma matställena med den kortaste dagsmenyn (= vad de har är färskt och gjort för just dagen i fråga) och jag har haft stora ensamnjutningar av mat. Så var jag inte förr, men nu tycks jag vara det. Med det inte sagt att det kan bli andra dagar.

Inga kommentarer: