tisdag 1 november 2016

Helsingfors tur och retur

Jag hade först inte tänkt åka med. En utställningsresa. Så kontaktade jag min bästa långlångvariga vän och det passade henne att träffas på lördagen i stan och då tänkte jag att detta måste göras. Ditresan var förfärlig. Stiga upp klockan fyra efter en dålig natt. Övertrött och med alla sorters nödlösningar på ätande som gjorde att även kroppen kändes helt fel. Besvärande torr luft på flyget, trånga säten och allt detdär. Tack till min tålmodiga make som lät mig vila resten av dagen och så hade vi en behaglig och tidig middag i hotellets restaurang. Lördagmorgon efter en lång och bra natt. Nya krafter. Gick in till centrum iklädd dunkappa, yllemössa och handskar. Gick lite i affärer med sitt ljuvliga utbud som jag nästan inte rörde, och så lunchträff med min förtrogna väninna. Vi spenderade tre härliga timmar och även den tiden blev kort. Väl tillbaka till hotellet hade maken haft kontakt med sin tidigare orkesterpolare som just denna kvällen med sitt band spelade på ett ansett ställe. Efterom maken råkar ha kontakter med ägaren så ordnades ett bord i en annars fullsatt lokal och vi delade en flaska skumpa till ett pris av noll pengar medan vi njöt av ragtime-musik och atmosfär för att sedan i god tid och god ordning ta taxi tillbaka till hotellet för att orka med morgondagen. Så kom söndagen. Väldigt lugn förmiddag för min del. Så gick jag in till stan, Akademiska bokhandeln, för att bocka av ett antal böcker på min lista. Råkade sig så att Don Rosa fanns där för att signera böcker så jag gick självfallet i fällan. Sedan bastu på hotellet, lugn kväll. Likaså lugn måndag morgon och förmiddag. Checka ut, taxi till flygplatsen (chaufför i svart kostym med vit skjorta och slips!!!) och en mycket behaglig väntan på Helsingfors-Vanda, som måste vare en av de bästa flygplatserna i världen. Denna gång behaglig flygning hem, sannolikt beroende på den behagliga tidpunkten. Nu är vi hemma och det är gudsketur helgdag och läge för återhämtning.

Inga kommentarer: