torsdag 16 juni 2016

Lite skvalleraktigt

Inget som berör någon som ni känner, men det är ju alltid lite läckert och befriande. Bland våra närmare vänner i Finland hade vi "elaka halvtimmen" och då fick man släppa loss. Däremellan var vi politiskt korrekta. Nu tänkte jag släppa loss lite, bara lite, rörande min Pilatesgrupp på gymmet jag går på. Jag har använt detta gym i över tio år. Mest för Pilates, och bitvis för annat. Jag har inte varit så riktigt nöjd med stilen, och tiden har åkt dem förbi. Numera är ju kraven högre. Jag har länge sneglat på alternativa lösningar, särskilt rörande Pilates som är min livlina till en någorlunda fungerande kropp. Så ligger denna installation ju behändigt nära och förändringsmotståndet och lättja har stått i vägen för åtgärder. Ja, hur som helst. Och av någon anledning som tydligen fick sitt utbrott i groende missnöje, uttryckte i morse en av damerna kritiska åsikter om det sätt på vilket gymägaren vid sidan om sina andra affärsåtaganden sköter sina lektioner med vänstra handens lillfinger. Totalt oengagerat, ingen korrigering av ställningar och rörelser, ingen riktig anda. Det var befriande att någon pyste ut med saken, och det fanns bifall. Sen har jag ju fegt och tyst undrat över en annan dam i femtioårsåldern som gör nummer av att hon stiger upp klockan tre på morgonnatten (efter att ha lagt sig klockan elvatiden på kvällen) för att göra en lång joggingrunda. I morse var det någon som undrade över detta och om hon kanske inte är lite nervös. Jag det har jag ju tänkt i tysthet och undrar vad det är som hon springer från. Och fyra timmars sömn per natt, det är ju inte klokt.

Inga kommentarer: