lördag 13 februari 2016

Många växlar i hjärnan

På ett sätt avundas jag personer som hela sitt liv har levat i en kulturstyrd och på det sättet trygg miljö. De är uppväxta med koderna, de flyter på i sin kända tillvaro. De vet exakt vad som är rätt att säga i en situation, vilka miner och gester som är rätt. De är lugna och tillfreds. Det behövs inga extra växlar. De är dock inte väldigt öppna för intryck, för att säga det så. Men så har de inte väldigt störd tillvaro heller. Medan jag, och jag varken klagar eller berömmer, utan konstaterar, måste växla om i hjärnan hela tiden. Lyssna och känna in. Agera och uttrycka sig därefter. Jag träffar nästan dagligen personer av olika nationaliteter, med olika kulturer, olika koder. Jag har vant mig med att vara "den konstiga i klassen", men jag försöker ju och ibland träffar jag rätt.

2 kommentarer:

Kräma sa...

Första delen av detta inlägg är nog precis jag . Den enda "utlänning" jag träffar är hitkomna kattan av persisk ras som flyttat in i fäxe. Tur som e så spinner hon på åländska

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Som att jag gillar din humor, tack för kommentaren och kommentarerna.