måndag 18 januari 2016

På väg

Inte bara i resemening, för nu har jag faktiskt gjort kvällspromenad två dagar i sträck. Den ack så viktiga motionen som jag pga orsaker har försummat och inte fått till att bli av. I det här klimatet finns det ingen, absolut ingen ursäkt för att bege sig ut på promenad eller cykeltur. Ja, kanske sommartid under hetaste timmarna -- det är nog rentav hälsovådligt skulle jag tro. Påminner om hur jag ett antal år sen och inifrån min skönt svala bil såg ett par yngre personer utöva" hälsosam livsstil", jogga utan huhuvdbonad och vattenflaska mitt i hetaste dagen mitt i hetaste sommare. Det måste ha blivit en resa till akuten efter det. Men, men, nu lever vi i vintertid och jag njuter av alla fina vinterbilder från Norden, och visst är det fint med alla snötyngda landskap. En fin vinter i lämpliga minusgrader är ju perfekt. Men i avsaknad av den så njuter jag av vår Medelhavsvinter som jag i början hatade men nu har kommit mer än överens med. Det tröstlösa missnöjet och frysandet hade nog mera med dåligt isolerat boende och dålig uppvärmning än med själva vädret i sig.

Inga kommentarer: