fredag 5 juni 2015

NU har jag fastnat på en av dessa bloggutmaningar

De är ju många gånger så syndigt intressanta och därutöver syndigt lätta uppslag för en bloggare.

Bland alla som jag har sett i flödet fastnade jag för nedan upppräknade lista. Må den tjäna som ett inledande kapitel till mina inlägg och ge inspiration till vad annat jag vill skriva om. Skrolla ned till slutet av listan och så tar jag mig an dag 01. Och dag 02 på samma gång, för i dag har det varit en dag med något som senast hände 15 år sedan.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min dag
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina intressen
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Om tio år
Dag 07 – Något jag vill ha
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Hit vill jag resa
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Det här åt jag idag
Dag 12 – Hiss & Diss
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad är kärlek?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här ogillar jag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Den här månaden
Dag 22 – Något du inte visste
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Något jag inte klarar mig utan
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En låt som gör mig glad
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min dag


01 - Usch vad svårt. Det finns ju så många vinklar att välja mellan. Men, *djupt andetag*, here we go. Jag föddes som första dotter till en kantor och en barnmorska i Melllersta Österbotten Finland. Året var 1954. Student 1973. Examen år 1980 från Åbo Akademi, diplomingenjör med inriktning på oorganisk kemi. Sen olika jobb. Flyttade till Spanien 1990. Här tar CV-delen slut. Jag är just nu enligt eget tycke en ganska bra person, livserfarenhet och allt det där. Försöker leva bra och vara snäll mot andra. Livet har inte varit utan kriser, om än inte av stora mått och katastrofer. Jag har inte alltid varit lätt att göras med (läs: bitvis riktigt jobbig) men har av skäl som jag inte förstår haft lyckan att gifta mig med en tålmodig och positiv person som gillar utmaningar.

02: - Har varit speciell. Jag fick en ny bil. Körde med visst vemod bort min 15 år gamla bil som jag gillade starkt men allt varar inte för evigt. Man kan ju säga att skillnaden är stor. Det finns finesser som jag undrar om de nu faktiskt behövs, men finns de och jag tackar och tar emot och använder vad jag använder. För övrigt vaknade jag med lagom stark träningsvärk och känner mig tacksam över att kunna jobba med att hålla muskelstyrkan i hyfsat skick. Vi åt lunch på lokal, ett av våra favoritställen, De har alla vardagar billig och supergod meny. Vi fick blandad grönsallad, kycklingsoppa, stekt lever och efterrätt för 10 euro. Oftast äter vi hemma, men vid valda tillfällen gör vi så här. Roligt att bli serverad och se på folk. Och prata. Hemma sitter vi med våra tallrikar framför tevenyheterna.

Inga kommentarer: