tisdag 16 juni 2015

Listan - Om tio år

Om tio år tror jag mig vara ännu i någorlunda fysisk form, förutsatt att jag har jobbat lite för det, med lagom träning och sånt.

Jag ser mig fortfarande aktiv i arbetslivet inom vår företagarverksamhet, med större eller mindre insats och i en eller annan form. Jag känner inget behov av en regelrätt pensionering (då man måste hitta på aktiviteter), för det är bra att ha något att vara aktiv med, så länge som det går ens delvis på egna villkor och man däremellan gör som man vill, som det var för oss redan sen länge. Jag tycker att det är bra att i bland ha vissa plikter. Jag försöker hålla uppe en aktiv och fungerande tankeverksamhet.

Vi satsar resurser på familjen och särskilt barnbarn som är snart på väg att glida in i tonåren och vuxenvärlden, och vi har ett bra förhållande med dem. Inte så intimt nära, för avstånden står i vägen, men barnbarnen godkänner oss åtminstone på någon nivå, och om allt går väl har vi goda förhållanden med dem även i framtiden. Det är kanske ännu inte tid för barnbarnsbarn.

Ja allt detta förutsatt att jag får bibehålla min hälsa. Om inte, är visionen annorlunda.

Inga kommentarer: