måndag 29 juni 2015

Den ibland trötta vardagens förtretligheter

I regel är jag inte så väldigt trött om dagarna. Det hindrar inte att jag kan vara yr och vimsig och göra bort mig på ett flertal sätt. Är jag trött blir det sjufalt värre.

I dag gick jag efter en synnerligen kort och dålig natt på tidig Pilates som tog på krafterna (men byggde upp något får man hoppas) och efter lite proteinintag och tillbörlig sittanervila gick jag ut på ärenden. Dessa måste först förberedas och hohhojjaa det var slitsamt.

Så ställer jag mig iväg och ser till att jag har alla tillbörliga dokument med mig. Går till notarien för en underskrift som måste intygas. Samma förvåning som alltid, "jamen måste detta intygas?" och jag blir lätt nervös, vilket lätt händer när man är trött. Någon bakom disken säger att "enligt lagen behövs underskrift inför notarie inte" och jag säger att men då en underavdelning till inrikesministeriet kräver det. (Lagen och dess olika sätt att tillämpas är i detta landet en ständig källa till alla sorters förvirring).

Där står jag och väntar på att notarien dyker upp och märker att jag har min topp ut-och-in. Rusa in på toan och vända ut och in och klä på igen.

Detta har hänt mig mer än en gång. Måste utvidga check-listan när jag lämnar ytterdörren: Har jag alla tillbörliga kläder på mig? Är de rätt väg?

Inga kommentarer: