torsdag 28 maj 2015

Märkligt

Jag läste nyss om att man är som lyckligast efter fyllda 60. Det ligger väl något i det.

Men det finns nog en motvikt också. Jag känner mig nuförtiden utöver nöjd och tillfreds och energisk även väldigt berörd av att faktiskt ha passerat 60-strecket. Typ kunde jag inte få vara 50 i stället?

Det har inget med utseende och rynkfrihetshets att göra. Det är bara en störande faktor som hänger med i min tankevärld. Som förresten fladdrar på helt hejvilt. Det är som att jag omedvetet försöker ta igen vad jag gick miste om i det tidigare rådande sega mörkret.

Då ville jag bara sova, sova och sova och längtade tillbaka till sängen från den stund jag måste stiga upp. Nuförtiden gillar jag inte tanken om att måsta gå i säng (vilket jag förstås nog ändå gör, och trött blir jag ju också när det blir sent) och när det blir kisspaus på natten ser jag på klockan och våndas lite över att måsta sova några timmar till (vilket behövs förvisso).

Jamen carpe diem och allt det där.Inga kommentarer: