tisdag 29 april 2014

Vanlig hederlig panikångest

Bear with me, men någon dag här snart ska jag skriva något roligare.

Var hos min shrink i dag. Det kom fram att de här tidvisa symptomen inte alls beror på någon annalkande hjärtattack utan vanlig hederlig panikångest.

Det var en lättnad att få besked vetandes att eländet inte leder till en plågsam död när det inträffar. Andas djupt, stå ut och vänta tills det går över. Men det kan också gå ner i magen och då ligger jag illamående och utslagen ett dygn eller så.

Det är något som är fel mellan mina öron. Men däremellan känner jag mig hyfsat okej.

Så att sånt om tillvaron för närvarande, ur ett självperspektiv.

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Åh! Men det låter ju vettigt. Ett ord som förklarar mycket, och hoppeligen gör det lättare att ta det som det kommer och inte anklaga sig själv för det. "Fel" låter som fel ord, kära fina mamma. Då skulle det måsta finnas något som är "rätt" och en människa blir aldrig "färdig" (som tur!), så något sådant finns inte, även om tidningarna och TV och de sociala trycken skapar den skimären. Kram och tack för inlägget!