måndag 11 november 2013

Sounds of silence - not

Det är ju inte direkt tyst i lägenhetshuset där vi bor. Inte olidligt heller. Trafiken på gatan brusar på men inte i motorvägstakt. Man vänjer sig och till slut hör man det inte. Inte alltför många decibel. Någon motocyklist kan man andligen hötta näven åt, men annars... I går morse hörde jag genom någon vägg eller flera väggar hur någon granne konfronterades med stora bokstäver med sitt barn, men det har jag inte hört förr. Det kan ha varit någon dyr vas eller så. Eller ännu värre, teven.

Senaste natt, när jag hade ovanligt svårt för att sova på grund av söndagens magsjukedags tvingande horisontalläge i sängen, hörde jag via den lilla springan vi håller mot sovrumspation att en tvättmaskin gick halvett på natten och någonstans lite längre bort i huset använde någon borrmaskin och spikade litet. Det var inte värre än att jag inte skulle ha hört det om jag hade sovit normalt.

Men har man ätit en grundlig middag från och med elva och vill göra något efter det så är det nog oftast klockan ett eller mera som gäller för sovdags.

Som god sed gäller att inte hålla ljud efter midnatt, men säg den spanjor som inte lite lagom anpassar reglerna enligt sin egen tillvaro.

Och bullrigt festande mot morgonnatten, det hör vi aldrig. Ännu åtminstone.


Inga kommentarer: