måndag 4 november 2013

att försöka var med i svängen fast man inte direkt är någon ungdom

Mellan torsdagkväll och lördag morgon hade vi ynnesten att ha min bror hos oss. Det blev en sen kväll på torsdag med mycket att prata om, länge sen sist, och på fredag gick vi ut på lokal och gottade oss riktigt ordentligt, med hummer och allt, i fint härlig omgivning. Bless him (han betalade notan).

Lördag petade jag mig med visst besvär upp för att såsom en av anordnarna (ja J var nog också med) vara med om en brunch på en viss Bar Carlos anordnad av vår finska Lions-klubb här i Torrevieja. Det var en stor framgång och en beaktansvärd summa som vi fick in genom ett skäligt tillägg på kuvertkostnaden, auktion och lotteri med skänkta vinster. Allt går oavkortat som bidrag till ett lokalt soppkök som drivs av frivilligkrafter och ger dagligen mat åt drygt 400 personer som har gått miste om allt -- arbete, understöd, mat för dagen. Många av dem tidigare medelinkomsttagare som inte har gjort något ont i sitt liv, utom att bli utan arbete.

Till brunchprogrammet hörde "levande musik" och en dam som såg till att de flesta kom upp för att dansa till olika sorters musik. Jag lät mig lockas till vissa danser och följande natt kunde jag nästan inte vända mig i sängen för det gjorde så ont i höfterna. Ovana rörelser.

Någon kan tycka att det kanske ligger något oetiskt i att vissa roar sig och andra inte har mat för dagen. Men om det finns någon som helt frivilligt ordnar och jobbar för att att vissa kan roa sig och se till att det kommer bidrag till välgörenhet, så är det väl bättre än noll. Och ordna det så att publiken trivs och ser fram emot nästa evenemang där de får en god stund samtidigt som de tillför sitt bidrag. Goodwill. Mera välgörenhet i fortsättningen.

Det har dock tagit några extralånga nätter och lugnt tempo för att återhänta sig.

Och i morgon kan jag kanske gå ut på promenad utan att våndas över höfterna.


Inga kommentarer: