söndag 6 oktober 2013

Sortera och välja

Har i dag gått igenom en del av det här som bara packades in i skåp och tillfälliga förvaringar och som nu borde fås bättre ordning på.

Jag kan sitta en god stund på kökspallen och fundera var och hur aluminiumfolie och små plastpåsar ska förvaras så att det fungerar. Efter en stund klarnar det. Och det kan hända att det blir ändringar på det.

Men så har vi den här obestämda lilla asken. Dit man kastar allt man inte riktigt vet vart det tillhör. Vid genomgång funderar jag om jag bara borde slänga allt på en gång -- någon skruv här och där, några gummiband, någon hitochditsak. Jag tror att jag slänger. Enkelt.

Vissa andra saker placerar jag i en lättåtkomlig kasse, om jag tänker att det är som någon annan kunde använda. Ja kanske inte en enskild skruv. Men vi har tagit för vana att placera det som är till någon nytta för någon i en öppen påse utanför containrarna. Man ser ganska många nuförtiden som går omkring med en kärra och vittjar soporna.

Och många av dem är inte alls knarkare eller alkoholister, utan helt vanliga människor som har mist allt vad de hade av arbete och medelklasstrygghet.

Många av dem står i vägörenhetsmatkön varje dag.

Inga kommentarer: