lördag 19 oktober 2013

Madrid tur och retur

Det var inte så lustigt att stiga upp fem på fredag morgon och så blev det lite panik för bilhissen från parkeringen fungerade inte och det blev att beställa taxi och begära ilfart, men vi hann till tåget och från det gick allt väl.

Kändes ändå konstigt att komma till hotellet klockan tio och alltså vara framme i Madrid och rummet fanns förvisso ännu inte tillgängligt och folk på hotellet åt ännu morgonmål, men väskorna sattes i förvar och jag gick ut på stan.

Jag gick och jag gick, in och ut ur affärer men bestämde att inte orka börja prova kläder, går hellre omkring och ser på folk. Jo, ett inköp gjorde jag, en slips åt J, som att han inte skulle ha tillräckligt många hemma men han hade glömt och behövde nödvändigtvis.

Så åt vi lunch i sällskap på en italiensk restaurang och andra hade eftermiddagsplikter och jag var ledig.

För att inte somna utmanade jag mina trötta fötter lite till och gick och gick och tittade runt och efter det satte jag mig på en restaurangs gatuservering och snart kom J och övriga och vi satt en god stund tills det var sängdags. Ovanligt varmt för årstiden och uteserveringen hade fullt upp med gäster och vi kunde se folk köa upp för biljetter till teatrarna längs gatan.

God nattsömn, hade bett att få rum som inte är mot Gran Vía. Smart. J hade möte lördag förmiddag, jag var ledig så det blev lite mera gå runt.

Största nöjet är nog att med trötta fötter hitta ett vattenhål, något litet gammalt utskänkningsställe längs någon sidogata som man oförhappandes råkar på och beställa en dricka och hitta en tidning att läsa, få lite oliver att tugga på och liksom bara vara där och uppleva. Dagens oliver måste vara bland det godaste jag har prövat, marinerade i stekt lök eller något, lagom beska men ändå lite söta.

Och märkligt nog, ett stenkast från de värsta turistfällorna finns det ställen som enbart lokalbor frekventerar.

Ja och så åkte vi hem med tåget denna eftermiddag, efter en lunch på en restaurang, igen på en sidogata, med alltför mycket mat, en gång igen, men gott var det trots för många sorter och vi tog oss taxi från Gran Vía till tågstationen Atocha.

Taxi hem, och här sitter jag med blåsor under fötterna och stela ben och ont i höfterna.

Det var Madrid denna gång.

Inga kommentarer: