måndag 7 oktober 2013

Grönsaksbutiken

Jag går dit för sällan, även om den finns på riktigt hyfsat gångavstånd.

Den heter Frutas Gabriel och är ett försäljningsställe utan andra ambitioner än att sälja frukt, grönsaker, femtielva slags bönor och linser och vissa viner som tappas ur kagge. Upplägget är spartanskt.

Jag köpte krispig paprika, spänstiga champinjoner, rödbetor, salladslök, söta plommon, minipärontomater, rädisa, zucchini ... 6,75 euro för hela härligheten.

Jag blir lika förvånad över slutpriset varje gång. Och när jag säger krispig paprika så är det en sån som sprättar ur sig saft när man skär i det fasta skalet.

Och man kan säga att det är ekologiskt, allt är närodlat och personalen är så vänlig så vänlig.

Och om de tycker att något inte behöver tas hem i plastpåse så tar de bort den. Jag har nu lärt mig. En stor paprika behöver ingen plastpåse, femton små tomater nog.

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Åh, vilken fin beskrivning! Kan inte fatta att vi handlar på Mercadona och Carrefour och Supervalu när vi är på besök, när det finns dessa underbara grönsakshandlare, kötthandlare och fiskhandlare så nära! Så jag ser fram emot att vara i Torrevieja igen <3