söndag 18 augusti 2013

Så anlände jag till Åbo

Det var den 24 juli 20013. Tågresan hade förlöpt snabbt och väl och jag blev mottagen vid tågstationen i Åbo av min dotter och dotterdotter.

Väl framme i deras nyanskaffade bostad höll svärsonen på med mat och vi hade en trevlig stund. Så anlände J efter flyg från Alicante och flygbuss till Åbo och vi satt väl en stund uppe innan vi somnade på våra i vardagsrummet fixade bäddar.

Till lunch nästa dag anlände J:s föräldrar och vi tillbringade en stund ute på bänken vid sandlådan nära dotterns radhusingång och efter gemensam lunch och avsked av svärföräldrarna åkte dotterna med familj iväg med sin bil och en del av vårt bagage, bl.a. fiskegrejor och röklåda, och efter en stund tog vi taxi till den planerade Houtskärsbussen.

Fram till Näsby kom vi och sen förenades vi på holmen efter transport av vårt bagage i Trållebåten, tryggt styrd av vår dotters svärpappa och med plats för allt som behövdes komma med.

Detta var torsdagen den 25 juli och sedan gick dagarna i en behaglig ström.

Jag kommer bl.a. ihåg midnattsdiskning ute på gården bakom köksingången och ett måstapå att ännu handdukstorka disken för att solnedgången bakom träden var så fin, ett antal omgångar Skipbospel, bastu. Kliva upp och ned för trappan till vårt sovutrymme, för dotterdottern ville "komma me" för däruppe finns också barnkammaren med alla sina leksaker. Där hade jag också min potta, för trappan ned är krångligt brant och stigen till uthuset är ojämn. Inget man vill göra i mörker.

J fiskade och det kom ju upp en del, och en del åt vi, en del hann vi inte äta.

Någonstans däremellan blev mina luftrör allt sämre och hostan allt svårare och tack vare svärsonens mamma ordnades både effektiv hostmedicin och penicillin. Den envisa hostan gjorde mig till visst mått associal och inte så närvarande som jag skulle ha önskat, plus att det blev någon dag av sängliggande och frossa.

Dessa bakslag tar dock inte bort allt det goda jag ändå fick uppleva. Till största delen faktiskt.
Inga kommentarer: