fredag 16 augusti 2013

Dessa livets detaljer

I dag har jag tvingat mig till att ordna saker från flyttlådor in i garderoberna och försökt visualisera hur det ska fungera.

Det är ju inte bara kökets attiraljer, klädesplagg, underkläder och strumpor. Det är plåster och huvudärkspiller, skruvdragare och allt det där större och mindre i verktygsväg son behövs för att hålla igång ett hushåll och dess personer som ska leva där i en någorlunda fungerande tillvaro.

Efter våra västerländska normer, må sägas. Jag tänke ofta faktiskt i Finland när vi satt i en bekväm ny bil och kördes hit och dit att "här sitter vi mätta och klädda och på väg till nytt ställe att äta och att det är ganska många här i världen som inte har det så här". Och en massa bränsle går det åt också.

Det tar ju inte bort att man ska njuta av vad man har och får. Dåligt samvete tjänar inget; sedan när har dåligt samvete levererat mat till hungrande eller andra behövande?

Vad jag vill ha i mitt liv: Tak över huvudet (ifall av eländigt väder) och mat för dagen. Resten är livets överkurs. Klädesplagg anpassade enligt klimatet. Lite uppvärmning då, om man bor nästan på Nordpolen.

---

Aningen editerat någon gång senare


Inga kommentarer: