lördag 10 augusti 2013

hemma!!!

Efter alla upplevelser i Finland som jag inte hade velat vara förutan, absolut inte, ack så värdefulla, är det ändå så oändligt skönt att komma hem.

Jag känner mig sådär nästan gråtfärdigt tacksam för allt.

Att man har släkt och vänner som ställer upp och vi bor här och där och skjutsas hit och dit.Och framförallt umgänget. Den finska sommarens härlighet med alla sina nyanser, även regn. Skärgården. Utfärder. Lilla barnbarnet J som så duktigt sprang omkring på holmen över stock och sten och älskade faffas Grollebåt. Duktig i bastun och vid vattenbrynet.

Före det, att få igen uppleva barndomens strand och umgås med syster och mamma. Och före det visit hos allra bästa väninnan från skol- och studieåren. Ta igen och snarvla. Sedan 40-års studentträff.

Summa summarum härligt. Kan dock inte låta bli att konstatera att jag inte riktigt vet vem jag är. När jag är där ser jag på allt med ett visst perspektiv, när jag är här likaså. Det finns liksom ingen given plats där alla bäringar stämmer och ger entydig resonans.

Det skulle ju vara skönt på sitt sätt. Väl definierat och bekanta ramar. Men nu är jag ju där jag är och det ligger också en viss trygghet i att allt inte är det gamla vanliga trygga hela tiden. Definitionsfråga.


Inga kommentarer: