torsdag 29 augusti 2013

best can do

I går morse, onsdag, var det meningen att jag skulle köra J och en kollega till flygplatsen för en utställningsresa till Norge. Och före det, tisdag kväll, skulle jag ha ett Skype-möte med Lionsstiftelsens styrelse.

Av dessa två saker blev inget. När kräksjuka slår till så så gör den och det finns ingen viljemakt i världen att få det till med att göra något alls som har med annat än med våndas att göra. Våndas och undra över sina synder. Tillbringa natten mellan säng ocn toa.

Flytplatsen ordnade sig med andra arrangemang (som bl.a. stavas taxi) och det andra ordnade sig med att jag, fortfarande sängliggandes, på onsdagen fick nödvändig information om tisdagkvällens möte och kunde ge synpunkter om vissa saker. Och, världen gick inte under, om än det ju inte alltid kan fungera på det sättet.

Onsdagmorgon, när jag borde har kört till flygplatsen, var det ordentligt regnväder. Hemma i sovrummet, på darriga ben öppnade jag ändå upp glasdörren till vår sovrumspatio, för katterna är vana att göra en morgonrunda där. För att snusa på luften eller försöka fånga någon fluga. Det är hursomhelst en rutin för dem.

Nu sprang de runt och undrade var det är som pågår med dessa droppar från ovan. Regnet tilltog i styrka och så satt de båda i dörröppningen och undrade.

Sen vaknar jag ur mitt vidriga och obestämda illamående tillstånd av att katterna som en protest leker runt med en tom påse torrmat i köket. Så gav jag dem av tidigare inhandlade kattgodispåsar (vars lukt jag spydde av) så att de ens skulle ha något att äta och så fortsatte med det tills i morse, när jag äntligen i mitt anletes svett petade mig iväg till närmsta butiken.

Ja precis så här härligt har det varit.

Inga kommentarer: