lördag 8 juni 2013

Respekt och bristen på den

Jag har jobbat hela dagen. Men förstås kikade jag in på den svenska tidningarnas rapportering av prinsessbröllopet mellan varven.

När det är ståtligt så är det ståtligt och en fröjd för ögat, och det är lite annat än att titta på bilder av Nordkoreas diktator och annat elände i tidningarna.

Tycka eller förfäras om klänningar och stilar. Tycka att bruden är vacker och har en fin klänning och visst verkade de vara lyckliga och jasuck, de är unga och har fina år framför sig. Och kyrkan var fint utsmyckad och så vidare och det är vad man än anser om vissa aspekter en ynnest att få näring för det estetiska sinnet när något är speciellt ordnat och fixat och gjort vackert. Såhär fint är det ju inte på vardagar eller hur? Inte alla söndagar heller. Ett speciellt tillfälle helt enkelt. En möjlighet att få intryck man annars inte får.

Men den här inbjudna damen på väg in i kyrkan med sina näppeligen bröstvårtstäckta silikonbröst tryckta upp till hakan, vad är det för stil och respekt? På ett bröllop som nu ändå inte har "så vulgär klädsel som du hittar på" som klädkod?

Hade hon tagit miste på detta bröllop och någon freudiansk tanke om röda mattan inför en filmpremiär eller så?

MEGABAUTABRIST PÅ: Hyfs och fason. Respekt. Känsla för stil. Känsla för när det är rätt att provocera och när det inte är det.

Vad man än anser om kyrkor och kungahus och så vidare.

Respekt för andra människor och inför situationer är aldrig fel här i livet. Ta reda på vart du är på väg och fungera därefter. Det finns faktiskt något som heter sociala koder. Och antingen man gillar det eller inte, så gäller de. Eller så är du ute i kylan.

Inga kommentarer: