söndag 23 juni 2013

Orsak nummer ### att älska Facebook

Midsommar och helg överhuvudtaget till trots har jag suttit vid datorn och försökt ta igen produktionstakten. Så är det för en frilansare.

När jag nu en gång sitter vid datorn och får stopp i huvudet så tar jag mig en eller flera, efter behov, mentala pauser och går in på Facebook. Jaajaa, och så stiger jag upp emellan och gör något annat också.

Det finns personer som tycker att detta forum är världens onödigaste uppfinning och en tidsdödare, men på några få spenderade minuter har jag utväxlat mycket värdefull information och varit social och sett härliga foton från näras och käras midsommarfiranden och annat.

Mycket, jag upprepar mycket berikande och glädjande.

Och jo, i paketet ingår alla möjliga och ointressanta delningar som folk gör, och de kan ju ibland dessutom vara intressanta, men där väljer man ju. Tar inte många bråkdelar av sekunder.

Dagens höjdare: Ett foto av min dotters familj som på sommarstället vinkar hejdå till ett besök av en FB-vän.

Andra höjdare som kan uppstå är när man själv bidrar med något och det kommer feedback. Man liksom för en dialog med en eller flera personer out there, utväxlar åsikter. Personer som man själv har valt som FB-vänner. Ett sällskap som består av personer som man väldigt osannolikt annars skulle hålla kontakt med men som man väldigt gärna på detta vis har inom sina sociala kretsar, må så vara sporadiskt eller oftare.

Jag tycker att det är stort.

Ja det tycker jag verkligen.

Inga kommentarer: