torsdag 13 juni 2013

Ljusa tider

Jag menar årstiden. Det är ljust tidigare på morgonen, ljust senare på kvällen och jag vet att vi inte kan konkurrera med Norden, men det är hursomhelst ett annat ljus än under vinterhalvåret. Om än jag inte kan klaga på ljuset vintertid heller jämfört med Norden, men hursomhelst så känner vi av årstidsväxlingarna här också, på sitt sätt.

Det ger en viss känsla, det gör det. Och nu när vi har flyttat till en ny bostad som vi starkt gillar så är jag ändå lite spänd inför hur det kommer att kännas efter att ha bott ett år med allt vad det innebär.

DET vet jag nu i alla fall att jag ser fram emot årets mörkaste tid, inte för att den är mörkare än nu, utan för att då infaller julen och då får vi HELA familjen hit. Dotter och son med sina familjer. Och vi ska alla bo under samma tak. Vi har redan planerat en del. Det blir en ljus tid under den mörkare tiden. Kan nästan inte vänta.

Men först ska vi leva sommar, hetta och Finland och släkten och skärgården och vänner.
Inga kommentarer: