fredag 10 maj 2013

viss fas uppnådd

Efter en del bök, som inte beror på telefonbolaget utan vissa fixitrix våra värdar hade gjort medan deras avkomma bodde i denna lägenheten, har vi nu på riktigt fungerande internet.

Det tog en del effort från någon tekniker som värden hade tagit in. Mycket behaglig och tjänstvillig, men ljudlig och vi som inte har några textilier på plats. Eko i mina öron. Försöka höra och förstå.

Hursom, mitt på golvet i mitt arbetsrum ligger en router mellan telefonuttaget och min dator och allt ska bli så bra så. Utom att jag kanske måste byta arbetssida, för normalt vill jag nämligen ha dagsljuset från vänster. Det kanske blir ändring på det.

Katterna fick tillbringa lite riktigt spännande tid ute på sovrumspation och jaga små detaljer som virvlade runt i vinden och kolla på insekter som flög omkring, de här som åker runt i fyrkant om och om igen.

I morgon har jag frissa och efter det måste jag äntligen fylla kylskåpet här. Vi har tills vidare knaprat på vad som finns, vilket är litet.

I kväll har jag beställt "vad som helst" som J hittar på vägen hem från kontoret, men i morgon tar vi kanske en middag på lokal med något gott.

Sen önskar jag, nu när jag har fått min arbetsplats till där vi bor, att jag kan fixa  luncher osv. som inte är hämtmat.

Det är en sån enorm skillnad mellan att måsta gå, om än några kvarter, för att jobba, med att sitta hemma i sitt nuförtiden lyxigt stora arbetsrum (sååå stort är det inte, men i jämförelse) och slänga in en tvätt eller en diskmaskin eller styra upp något annat mellan varven. Titta runt och planera inredning.

Sköta krävande katter. Ja det är de alltså.

Och de här maj månads kvällarna är underbara.

1 kommentar:

Kräma sa...

Jag är så friskt glad för din skull, du verkar förnöjd.