söndag 19 maj 2013

hemma och sliten och berikad får man väl säga

Det är sen långtråkigt att åka bil från sydkusten och hem med inriktning på att bara komma fram. Svischa förbi alla fina ställen man borde bekanta sig med men vi har redan tagit ut för många lediga dagar.

Trötta och slitna var och är vi dessutom. Intensiva dagar. Fullt upp morgon till kväll. Fundera på saker. Diskutera med folk som har olika åsikter. Sitta på möten tills att ögonen vinglar och sedan byta om på tre minuter till finmiddag.

Och fin var slutmiddagen i går. Vackraste dukningen med hisnande fina blomsterarrangemang och stråkduo som spelade när vi kom in i salen. En dröm. Varje detalj på plats. Urgod mat, för mycket som vanligt och det är så synd så synd att man inte orkar äta mer än en smakbit av så goda rätter. Jag kunde ha tagit var och en av dessa fyra-fem rätter och njutit av dem en och en, en per dag. Utom efterrätten kanske för den var lite väl söt.

Må så vara att klockan närmade sig elva på kvällen, men vi hade haft en lunch med 27 smårätter. Ni vet de här små plastskedarna och de små plastbägarna med allt möjligt gott och sen kommer det frityrer, köttbullar och så fortsätter det utan slut känns det som.

Synd att så många fina saker packas för tätt. Mer än jag  kan hantera. Det är ju t.ex. på så många vis synd att man sitter på en så fin tillställing och bara väntar på att vid snygg tidpunkt äntligen få komma i säng. Trots allt det fina, trots härligt bordssällskap.

Det är som det är, men en middag som den i går skulle jag vilja uppleva efter en dåsig dag, frissa och utan tankar på tidig uppstigning följande dag.

Hursom, vi har hämtat katterna och nu får vi se hur de beter sig de närmaste dagarnaInga kommentarer: