fredag 31 maj 2013

äta bör man annars dör man

I dag på eftermiddagen, sådär sextiden, gick jag ut på stan en liten stund.

Besökte J och kollade lite närmare in på hans kontor. Vårt är det ju egentligen, men det är han som styr den delen av vårt företag.

Det var rätt varmt, sommarvärmen glider in. Det skulle inte behöva bli varmare än så här, men det kommer det garanterat att bli.

Jag gick runt lite och handlade lite nödvändigheter från en butik som jag nu inte tycker så mycket om, men man kan inte alltid vara så kräsen (och hur bortskämt kräsen kan man bli). Basnödvändigheter är basnödvändigheter. Så fick jag det gjort och morgondagens lunch är, om den blir av, under kontroll.

Om gemensam lunch blir av är beroendende av J:s program som kan variera med kort varsel. Bland annat därför har vi på nya stället en större frys. Blandningar som man hastigt fixar fram och kombinerar till helt hyfsade måltider. Jag tänker här på väl sammansatt med proteiner och grönsaker och sånt och inte alltförmycket färdigmatkänsla (uuääk). Gott ska det helst också vara.

Frysen är inte fylld än och det ger mig rysningar av välbehag att tänka på att fylla den. Jag är en stor anhängare av frysvaror, utan att för den skull inte älska färskvaror. Men de är ju en hel del svårare att hålla ordning på och inte låta dem bli för gamla.

Så i stället för att messa om "kinamat i dag" så tar jag gärna något ur frysen och fixar till något. De dagar det låter sig göras.
Inga kommentarer: