måndag 22 april 2013

Allt går ju vidare på sitt sätt i alla fall

I går skrev jag ett lite längre blogginlägg och så gick strömmen (och jo jag har UPS men inte inkopplad ännu...).

Jag tänker inte försöka återskapa. Det var inget viktigt.

Det som känns viktigt för mig just nu är att jag fått grepp om helheten kring ett nytt och stort översättningsuppdrag och även lite grepp om det verktyg jag ska använda för att göra det. Det kändes rätt svårt för några dagar sedan kan jag meddela.

Och de här uppdragen, ja. Det är ju mitt jobb och jag älskar det. Särskilt nu när det handlar om kemi och försöksmetoder. Men att det alltid ska vara så innerligen bråttom. Men det går inte heller att förtjäna sitt översättarlevebröd på bekväma deadlines. För det är de väldigt sällan.

Ja, hursomhelst, det är ganska okej just nu. Åtminstone knyter det sig inte i magen hela tiden.

Om än jag vissa stunder om nätterna kan drabbas av tankar om hur vi ska få ihop allt vi borde göra just nu. Men då försöker jag koppla bort stundens tanke genom att svänga sida i sängen. Vissa nätter kan det bli ganska många varv. För det finns ganska många tankar.


Inga kommentarer: