tisdag 12 mars 2013

Och en episod till och klåperiernas klåperi

Jag har jobbat som en tok i går och i dag och nu orkar jag inte mera. Leverans i morgon, tidig uppstigning. Men blogg kan man ju alltid skriva.

Ja alltså denna lördagkväll i Antequera åkte vi buss till galamiddagsstället, som var ett f.d. kloster och fint och imponerande och allt sådant.

Allt var frid och fröjd. Inga arga bin. Jag skrev först under ett antal diplom som skulle utdelas under kvällen. Pompa och ståt ska det vara, alltid.

Så gick jag på damernas. Sen noterade jag inte tillräckligt en tröskel som var mer än hög och samma färg som golvet (ni vet de här gamla dörrarna som öppnar sig på kanske 15-20 cm höjd). Klackar hade jag också på skorna, ovant nog. Så jag snubblade riktigt ordentligt, skorna flög åt alla håll och jag landade väldigt ograciöst. Inte bara det, jag fick  riktigt ordentliga skrubbsår på högra vaden av min närkontakt med den något vassa tröskeln.

Det fanns en massa damer till hands att hjälpa och jag intygade att allt var OK men blodet rann längs vaden och vips hade någon fixat fram betadin och puts och bandage och jag blev mer än väl hjälpt. Alla var så hjälpsamma och jag hade blivit så skrämd så jag blev upprörd och det fanns stress i kroppen, och "oj nu har hon nervkris" (spanjorerna älskar drama), och så kom någon med en tablett (ingen aning vad) och så gick resten av kvällen i en dimma.

Dock så var jag enligt omständigheterna väl följande dag. Ont i vaden, ont i golvmottagande händer, ont i någon annan muskel. Men det kunde ju ha varit värre. Med mindre har folk brutit näsor och tänder och axlar och revben och andra ben. Jag tackar turen och min någorlunda reaktionsförmåga och Pilatesstärkta muskler.

Nu ska jag ändå försöka att inte snubbla något åtminstone den närmaste framtiden.


Inga kommentarer: