lördag 2 februari 2013

tillvaro just nu

Nu har jag denna lördag blivit nästan klar med uppdrag som ska levereras måndag morgon. Självvalt, för jag använde en god bit av tiden de senaste dagarna på annat. Klagar inte. Och begreppet veckoslut i meningen total ledighet existerar inte annars heller i vår värld. Däremot nog bitvis lediga eller halvlediga vardagar och särskilt stressfria morgnar för det mesta. Välja att börja jobba när morgonmålet är avklarat i lugn och ro. I stället jobba senare mot eftermiddag-kväll, i vilket ingår att telefonen kan ringa fram till nio-tiotiden på kvällen (inte min dock)

I morgon en halv arbetsdag och så är det puts färdigt för min del. Och på måndagen slår den skarpa verkligheten -- det är verkligen dags att styra upp det här hushållet, ens behjälpligt. Det ligger fortfarande en delvis ouppackad kappsäck på golvet i vardagsrummet och ett och annat obestämt som inte är där som  det borde vara.

Det är ju på ett vis befriande att inte sträva efter perfektionism och kunna godkänna, nej inte godkänna men bitvis leva med, röra, men det kommer en gräns.

I bland måste man ju tänka "first things first" och jag är verkligen inte den som offrar kvällens avkoppling eller nattsömn för att kunna vakna upp i ett perfekt hushåll. Jag kan lätt hålla en obestämd klädhög på golvet bredvid sängen för att ta itu med den när det är dags. Jag kan också placera en varm, inte kokhet kanske, men inte avkyld heller, kastrull i kylskåpet för att det passar mig just då och för att jag vill göra som jag gör.

Ät inte det, drick inte det, ät och drick inte dessa i kombination, i dag är kokt morot bra, i morgon är kokt morot dåligt, drick x koppar kaffe och förläng livet (som om det vore något att sträva efter), motionera men spring inte för hårt. Det tar ju aldrig slut. Man dör ju förr av den här stressen än av sina levnadsvanor.

Inga kommentarer: