tisdag 12 februari 2013

kattmammans nyheter dag 1

Jag sitter vid min dator och är närvarande och de små busarna härjar på.

Det är alltså två syskon, cirka två månader gamla. En han och en hon. Vi hade tänkt oss två stycken hon, men nu blev det så här. Och neutralisering skulle det ha blivit hur som helst, det har vi framför oss. Och sen är det ju ingen skillnad egentligen, utom att han kommer att bli större. Man ser redan en liten skillnad.

Erfarenheterna under detta första dygn hittills visar att han är mera social och kontaktsökande. Varit i famnen flera gånger, slickat på mig, spinner, somnade i min famn till eftermiddagsvilan. Hon är inte skrämd heller, men tills vidare inte den som ber om att komma upp i famnen.

Det ska bli spännande att se vilken av dem som blir min och vilken som blir J:s katt. Den här rasen (Russian Blue) tenderar att fästa sig vid någon viss person som blir "deras".

2 kommentarer:

Inkki sa...

Oj så mysigt det låter! Jag är nästan litet avundsjuk. En han och en hon lär passa ypperligt ihop, både som naturella och neutrala. Två flickor ihop lär vara sämsta kombinationen, vilket bevisas hos oss, tyvärr! Lowis vill leka med Macy, men får inte komma i närheten utan mega-fräs och ilskna tassar från Macy.
Och att pojken är mera sällskaplig, famnsjuk och pratsam, tycks oftas stämma in (vi skulle ha en frass, vi fick garanti om att det var det..men den erfarna "uppfödaren" tog miste, Kajsa Kavat var en flicka ;)

Lycka till!

Inkki sa...

ja alltså vi önskade en kille just för att vi hört att de är mera famnsjuka och sällskapliga..och sen var det Kajsa som hade en mycket fin personlighet men INTE satt i famnen en endaste gång, nästan.
Men hon kom med på promenad runt hela Nykarleby, hon ville vara nära, fastän med visst avstånd. Hon dog för 2 år sen, och Lowis är hennes "unge"