lördag 9 februari 2013

Ett kort men långt avbrott

Jag hade inte tänkt åka med J till Madrid den här gången på hans kabinettsmöte. Felplacerat hotell, för långt från centrum. inget att göra medan han gör sitt.

Så tänkte jag att där finns ju många som jag känner och då vi nu är i de här kretsarna så är det aldrig fel att träffa folk och lyssna på surret och utbyta åsikter. Shoppa och evenemang får blir en annan gång. Jag kan ju fast jobba på min bärbara de timmar jag är ensam.

Oj så rätt det blev. Det har varit så oerhört givande ett och ett halvt dygn.

Tågresan flöt på tillsammans med vårt sällskap från Alicante. Lite halvtråkig fredagseftermiddag på hotellet, J sov väbehövligt och jag jobbade på en översättning på hotellrummet.

Jo, och före det. Taxi från tågcentralen Atocha till vårt hotell. Önskar att jag hade haft bandningsutrustning. En mycket bildad taxichaufför plus en i vårt sällskap som är född och uppvuxen i Madrid. Dessa kommentarer, detta utbyte av hur det var förr och hur det är nu, och vet ni varför den här statyn är på det här viset. Historiska händelser och byggnader som jag aldrig hört talas om. Mitt livs intressantaste taxiresa.

När tråkeftermiddagen äntligen omvandlades till rätt tid att träffas nere i cafeterian så var det många kära återseenden och utväxling av åsikter och det tog ju en hel del tid, och efter det, när klockan närmade sig halvelva, gick vi på en äntlig middag till restaurangen. Där satt vi till alltför sent för att få en vettig nattsömn, men det var det värt. Intensiva diskussioner och jag satt där med fladdrande öron.

Lite trögt att komma i gång i morse. Men jag gjorde mitt medan J satt på möte. Satt med min bärbara i den smockfulla cafeterian och jobbade på medan jag njöt av surret med alla människor som hade förmiddagsträff.

Sen väntade och väntade och väntade jag på att mötet skulle ta slut, för vi skulle ju äta lunch med alla och sedan hinna till tåget hem.

Överdådig lunch och en fin hemresa och nu sitter jag och måste gå i säng även men jag önskar att jag får inspiration att skriva mera om detta.

Det finns så mycket vardag och så kommer det två dagar som fyller upp en stor kvot på många plan.Inga kommentarer: