lördag 16 februari 2013

Bear with me

... men det är mycket kattungar i min värld just nu. Har vi nu en gång skaffat dem så här på gamla dar så får man ju satsa tid och effort. Och den här bli van med varandra-tiden och uppfostringstiden avgör mycket inför framtiden. Dom här ryssarna ska tas på allvar så att säga.

De två senaste nätterna sov jag inne i deras nuvarande rum. De har fortfarande inte fått gå utanför det rummet, men så har jag försökt vara på plats så mycket som möjligt. Nätterna gick bra. Det var bitvis kattungar på alla håll och kanter, men även  tyst sovande i sin avskärmade garderobshörna som de verkar ha godkänt. De började röra på sig när jag steg upp.

Detta hoppas jag att fortsätter, för våra hädangångna siameser hade som vana att busa till det högljutt på nätterna.

Bara J kommer hem från sin arbetsresa så ska de få göra upptäcktsfärd utanför sitt rum. Men jag vill att vi är två, för att lära dem bort från gardinklättring och dylikt. Som sagt, det är nu vi måste sätta grunden och de här katterna har en ganska så bestämd om än vänlig karaktär karaktär och måste uppfostras vänligt men tydligt.

För övrigt är de såvitt jag kan bedöma balanserade och hängivna. Vilda som bara den alla vakna stunder, som kattungar ska vara. Har lärt sig använda klösmöbeln. Vilket inte betyder att vassa klor kommer fram när det ska klättras upp någonstans.

Början av veckan var mycket kall med äckelkylig blåst, de senaste dagarna har dagstemperaturerna nått upp till närmare 20. Ja faktiskt, när jag i onsdags först körde J med kollega till flygplatsen och på hemvägen åkte på en liten anskaffningsrunda så slog mig det fina vädret och den höga klara himlen till med full kraft och det är ju inte alla dagar man orkar känna sig uppåt och uppskatta vad man upplever men det var en sån dag.

Och en annan iakttagelse, när jag nu håller på. När vi för ganska exakt en vecka sedan satt i bilen på väg hem från tågstationen i Alicante efter hemresan från Madrid så konstaterade vi hur bekvämt det är med bart före genom hela vintern, inget skrapa is och borsta bort snö och slira längs vägarna. Det har sitt pris, och det är bl.a. de hetaste sommarmånaderna. Men ändå. Och vi undrade hur man egentligen klarade sig genom vintrarna i Finland. Men man var väl van och tog till finsk sisu eller något.

Inga kommentarer: