tisdag 5 februari 2013

Anakronismer från min tankevärld

Ett antal av de bloggar jag följer och har följt har slutat. Det är någon viss tendens med att tröttna i största allmänhet, men framför allt tycks folk som har fått in foten med att göra poddar och annat liknande bli jättepopulära och säkert tjäna massa pengar på det och inte vill slösa sina förmågor på att blogga.

På sin höjd twittra eller skicka foton till Instagram eller om bloggen finns kvar lägga in någon video eller dagens kläder. Bläää.

Det gillar jag inte alls.

Jag vill inte se på en video eller lyssna till en podd som tar sin obönhörliga och bitvis onödiga tid, jag kan tänka mig att se på foton om än Instagram inte har äntrat min värld, jag sysslar inte med twitter. Jag vill gå in på något och läsa en text som jag läser mer eller mindre noggrant och hoppa till följande text och ta till mig något som någon har skrivit, antingen jag gillar det eller inte. Men åtminstone kan jag välja hur mycket tid jag använder på det hela. När det känns så.

Japp, det går att lyssna på poddar och musik t.ex. medan man städar eller motionerar, men jag tycker inte om att göra saker med hörlurar i öronen (kanske med undantag för riktigt tråkig motion i en tråkig omgivning, om ens då).

Om och när jag går ut så vill jag lyssna till naturens ljud och vilka andra ljud det kan finnas, eller mina egna tankar.

Men det finns väl inte i dagens värld. Bedöva sig. Peppa sig.


Inga kommentarer: