fredag 18 januari 2013

Titta på musik

Hade vi inte bott här och upplevt vad vi har upplevt, i vilket ingår flera år i en lokal kör med sin spanskspråkiga repertoar, lokal, kubansk och sydamerikansk, i vilket ingår högt och lågt, en del riktigt härligt och en del riktigt patetiskt och mediokert för att inte säga dåligt, så skulle jag med all säkerhet aldrig kommit i kontakt med och lärt mig att uppskatta flera olika sorters musik med sin poesi på spanska.

Detta tog denna kvällen lite för mycket tid på Youtube, för att se videoupptagningar av favoriter. Jag som i min ensamhet undrade hur jag ska få kvällen att gå. Men så blev jag fullständigt förförd av Mercedes Sosas tolkning av den tårdrypande men ack så härliga sången Alfonsina y el mar och så fortsatte det med vissa videoupptagningar av Joaquin Sabinas konserter (för han gör dem annorlunda än på skivorna) och sen funderade jag om jag borde avrunda med lite Freddy Mercury men bestämde att det får bli en annan gång. För det passar liksom inte in i stämningen.

Ja och allt började med ett antal sånger med Adele. Hon kan sjunga alltså. Hon äger scenen och musiken.

Nu ska jag nog lyssna en gång till på Alfonsia, eller två. Den sången är nästan lika beroendeframkallande som en välkolorerad Nattens drottnings aria ur Trollflöjten. Ja kanske tar tar den också till slut eller först.


1 kommentar:

anka sa...

testing