tisdag 1 januari 2013

Nyårsdag, den 1 januari 2013 och min riktiga svärmorsdröm

Gårdagen ströks ur almanackan. Min alltid bråkande mage (det är inte vårt dricksvatten!) hade igen flirtat med något virus. Hursomhelst, det var första gången jag sent i gårkväll kaskadspydde på ett lakan för att jag inte hann vända huvudet mot fatet vid sängen. Sköttes av J. Sen sov jag gott till morgonen.

Tur att vi inte hade nyårsplaner, andra än att vakta dotterdottern, vilket J skötte om. Hon var lite till sig kring midnatt med alla bangar och smällar. Plus att hon hade fått svårartat blöjeksem. Allt under kontroll nu.

Min mage har ordnat sig. Ett dygn tog det och i dag har jag ätit lite mat och det kommer att ta sig.

I dag har jag särskilt varit tacksam för svärsonens förmåga att trolla fram mat av vad han råkar hitta i skåpen och det blev en riktigt god pastasås som jag lyckades äta en del av. Det finns kvar för i morgon vilket jag ser fram emot.

I dag rörde jag diskmaskinen första gången sen de kom. Fyllde på, diskade lite handdisk.

Nu känner jag på mig att jag borde laga mat någon av dessa återstående dagar av deras besök.

Dotterdottern är fortfarande för det mesta väldigt känslig för allt annat än sin mamma. Det har dock förekommit ögonblick.


Inga kommentarer: