lördag 19 januari 2013

Mysighetsfaktorer

Oooh, att få Skypa med sonen om detaljer om vårt besök - bara några dagar!!- och se yngsta barnbarnet vara på gott humör och hon har nyss lärt sig att gå och det finns så mycket att se och uppleva när vi är där. Främst vara med familjen. Åka någonstans för att ge barnen stimulans. Ha femårskalas på något ställe. Ha måltider på mysiga pubar.

Dessa gamla och traditionella pubar med sina lågt i tak, bitvis trådslitna inredning och självklara atmosfär. Ett socialt vardagsrum. Inte för att supa och röja, på dagarna åtminstone förstås, utan för att ta sig en något, mat eller dryck, och umgås, njuta av sällskap och atmosfär och traditioner. För lunch, för middag, för en träff någon annan tid av dagen. För att sätta sig och se på folk som umgås väl.

Det ger mig en känsla av lugn och gemenskap, trots att jag inte känner människorna. Alla är vänliga, alla kommer dit för att ha det bra.

Och ja, jag är mer än medveten om att på vissa ställen kan kvälls- och nattlivet  vara en helt annan historia.

Men det finns tror jag inget mysigare än en brittisk gammal pub dagtid. I många fall även kvällstid. Den här självklarheten. Hur den nu går att förklara.1 kommentar:

Kräma sa...

Lycksam resa!