onsdag 2 januari 2013

Lilla söta fröken Kräsen

Vi som just nu bor i det här hushållet sveper förbi varandra och växlar några ord, umgås emellanåt och håller på med vårt emellanåt. Gör touch base, slår fast dagens program så där ungefär, vad var och en ska göra och vad vi ska göra tillsammans. Det är väldigt öppet och kravfritt. Alla gör vad de vill och ingen tvingas till något.

Inte heller mormorsgrynet Sessan som är i en stark mammaperiod och kräsen vad gäller sällskap. Hon har dock liksom småningom godkänt att jag och vi (särskilt jag -- svårt med konkurrerande mammafigur!) finns, och i nödfall måste tys till i frånvaron av föräldrar. Annars på ett visst avstånd. Helst bakom mammas eller pappas ben. Det har varit många "nä, nä, nä!" och det har respekterats.

Om dagarna sitter jag för det mesta vid min dator och hon har flera dagar roat sig med att känna av läget och gå förbi av och an i gången och väntat på en liten vinkning från mig. Tagit emot den, gått förbi, vänt och återkommit och gått förbi igen.

IDAG gjorde hon några sådana varv och så kom hon helt på eget initiativ till min arbetshörna och flirtade lite och så lekte vi en god stund olika sorters lekar med vad som nu fanns till hands. Så fick hon mellanmål och sen lekte vi en god stund ute i eftermiddagssolen på balkongen. Såpbubblor och tömma och fylla korgen med tvättnypor. Kliva upp och ned på stolarna. Känna på blommorna.

Det kan alltså hända att jag är godkänd. Får se om det gäller i morgon också.


Inga kommentarer: