lördag 12 januari 2013

Förunderligt väder

Och härligt förstås.

Det började veckan innan jul, det höll på över hela jul- och nyårshelgen och det fortsätter fortfarande. Någon kyligare dag, kyliga nätter, men dagar med mestadels strålande sol.

Och det är ju det här solskenet och ljuset som liksom gör det. För att upprepa mig själv, varje gång någon frågar vad som är bäst med de här trakterna så säger jag att det finns många faktorer men främst av allt är de ljusa och soliga vinterdagarna. Och inga glashala vägar och trottoarer. Ingen snö. Ingen is. Vinden kan vara elak i bland. Men inte så ofta. De senaste veckorna har jag klätt mig med samma kläder som i senaste augusti i Finland.

Det tar inte bort det faktum att en fin vinterdag i Norden är väldigt fin. När den är fin. Då kan det vara längtan. Men när jag ser på bilder av gråhet och slask så får jag en viss ångest och absolut ingen längtan.

Jaja, allt har sina sidor.

Inga kommentarer: