onsdag 19 december 2012

Snart julhögtid

Inför senaste natt så tog jag av min dundermedicin och jag hostade inte en enda gång. Som att man kan uppskatta en sådan sak. Vakna ganska okej, lite hosta i bronkerna under dagen men inte så farligt.

Det drar ihop sig till saker. Jag håller på att ordna om vår sovrumsavdelning för att inhysa dotternns familj. Och biblioteket för att inhysa oss. Biblioteket, så högtidligt. Det är ett litet rum där vi håller våra böcker i Ikeas Billyhyllor, där jag har min lilla arbetsplats och där det finns en utdragbar säng som passar oss två när vi har gäster.

Återstår ännu att montera ihop pinnsängen, ordna om en del kläder och ordna garderobsutrymme. Montera barnsitsen i bilen, montera ihop barnmatstolen, klä granen (det kan kanske bli typ lörda-söndag), handla (!), dammsuga så att gästerna inte får plötsliga allergier, dammtorka bort de värsta luddiga lagren och ordna känsliga föremål utom räckhåll för en fjortonmånaders, pynta lite (på lämplig höjd).

Jag har i dag också ansat pelargonerna på balkongen, tvättat lakan som just nu hänger ute och i dag på eftermiddagen kändes det rätt skönt ute i solen trots lite kylig luft och jag hoppas hoppas att vädret fortsätter. Jag vill se dotter, svärson och dotterdotter njuta av solen och ljuset. Har tagit fram strandleksaker för hoppeliga sandlekar i sanden på någon närliggande strand.

Det finns skeden av livet när man liksom lever genom andra. Hoppas att de har det bra, försöker ordna för det bästa. Det skapar minnen och med tanke på den här julens barnbarn, kanske kanske något som de  kommer ihåg. Ens flummigt eller i bakhuvudet.

Inga kommentarer: