söndag 9 december 2012

Bubbeltankar

Den här dagen känns lång som ett nödår, jag som skulle jobba på i min bubbla och det har jag gjort, och nu kan jag inte vänta på att J kommer hem från sin bowling och jag ska fixa ugnskorv på finsk Sininen lenkki, köpt från finskbutiken i stan.

Jag känner nu att det är dags att komma ut ur bubblan och i morgon ska vi kompletteta våra små anspråkslösa julklappar och få dem skickade dit de ska och så ska jag förstås jobba vidare och så får vi kanske någon liten annan juldetalj omskött. Eller någon annan detalj som behöver skötas om. När man tar sig ut ur bubblan finns det i regel en hög med saker att sköta om. Men man gör det med förnyade krafter så att säga.

Att gå in i en bubbla är något jag starkt kan rekommendera. Inte stanna för länge dock.

Vi har alla ett liv och en verklighet att leva och relationer att sköta och vissa eskapader kan vara ack så nödvändiga men de ska inte vara större än vad som just precis behövs. Det gäller den där vissa psykiska avgränsningen som man måste unna sig för att skrapa ihop bitarna av sig själv för att orka vidare. En psysisk bedövning när man bara bestämmer sig för att utesluta vissa saker, som normalt skulle pocka på och göra en överbelastad och vansinnig.

Och en del behöver detta och en del inte. Jag behöver nog och förvisso.

Och det finns ganska många saker som utan större faror för tillvaron kan vänta några dagar.

Inga kommentarer: