torsdag 22 november 2012

strömavbrott och 1500

Jag går in här för att skriva om hur mycket jag hatar när strömmen går. Det har hänt fem gånger inom två dagar. Och det beror inte på överbelastning. Antingen har vi något fel på strömtavlan eller så är det något annat fuffens (elbolag, telefonbolag -- skojare och bedragare allihopa).

Det är ju i och för sig enkelt att bara återställa säkringen, tjoff uppåt och så fungerar det igen. Att återställa mikrovågsugnens klocka är nu inte heller så farligt. Men att starta om datorn och få den övertygad om att det inte var någon kris, återställa alla program och fixitrixa.

Vår tidigare UPS sa upp kontraktet för drygt ett år sedan och det har inte blivit av att skaffa en ny, lat som man är. Nu har jag beställt en ny, efter de senaste påminnelserna om att den nog är bra att ha. Jag har mycket jobb på kommande och behöver inga onödiga avbrott och nervpåfrestningar.

Och när jag går in här så ser jag att det har blivit 1500 inlägg fram till nu. Inte för att jag skriver för att nå upp till någon viss siffra, det var nu bara som jag märkte.

Inga kommentarer: