fredag 9 november 2012

Skäms men medge och känna sig som ett skämt

Jag har aldrig varit och kommer aldrig att bli bra på att internalisera kartor och hittar rätt. Trots att vi bott i trakten drygt 22 år lyckas jag fortfarande köra fel allt som oftast. Om det inte gäller nån rutt som jag verkligen kan innan och utan.

Senaste helt strålande uppvisningen var i dag när jag skulle köra min bror till flygplatsen. Jag plockade upp honom på ett ställe längs Crevillentevägen, så åkte vi en bit och jag konstaterade att hmmm det här är ju alltså inte Alicantevägen som leder till flygplatsen, vände om och trodde att jag via Los Montesinos skulle hitta Alicantevägen. Alltså på riktigt...

(Ja alltså längs Alicantevägen hittar jag till flygplatsen fast med stängda ögon. Nåja.)

Jag kunde ha åkt vidare längs Crevillentevägen för att komma in på motorvägen mot Alicante, men det kom jag ju inte på förrän för sent. Hursomhelt kom vi via omvägar in på rätt motorväg och allt var gott och väl tills jag svängde av motorvägen ett avtag för tidigt (alltså liiite kan jag skylla på att skyltningen till flygplatsen kommer några sekunder innan avtaget och jag blev rädd för att missa).

Det blev tillsammans med ett antal övriga felvalda avtag en ganska invecklad runda kring Vega Baja men vi kom nu ändå fram i god tid för brorsans flyg. Det var inte för ingenting som jag bad om att vi åker iväg med god marginal.

Serious note to self: Studera alltid alltid alltid kartan först. Memorera avtagens nummer.

Ibland känner man sig bara så värdelös.

Inga kommentarer: