lördag 3 november 2012

Nästan bra

I slutet av september invigdes ett nytt megastort shoppingcenter en kvarts bilresa från oss. Jag åkte dit i dag för att kolla.

Stack mig in i någon av butikerna men hade ingen köpinspiration även om det nog behövs lite påfyllning i garderoben. Använde nog största tiden på att försöka hitta tillbaka till den rulltrappa ned till parkeringen som jag hade kommt upp längs, för att säkert hitta bilen. Trött och yr. Jag menar så stort alltså. Måste ha karta med nästa gång.

Urvalet butiker är ju enormt och imponerande, och helheten är på ett visst vis trevlig, men jag kan faktiskt störa mig på att det hela inte är under tak. Det finns förvisso vattenhål och serveringar och bänkar att sätta sig på för att vila sina trötta shoppingfötter, men varför inte under ett klimatiserat tak??

Faktum är att det kan också regna i dessa trakter, om än inte så ofta, och om inte solen är obarmhärtigt het på sommaren så kan det också kännas lite kyligt vissa vinterdagar att sitta ute och då skulle jag faktiskt föredra att vistas i en klimatiserad lokal för att inta ett mellanmål, kaffe, te eller vad det nu kan vara som håller uppe min shopping spirit. För det är ju det som butikerna vill eller hur?

Det är samma tendens hos alla shoppingcenter här i trakten. Som om det vore samma ensidiga arkitekt i farten varje gång.

Om man nu en gång megasatsar på något, varför inte satsa på de riktigt praktiska detaljerna också?
Inga kommentarer: