söndag 25 november 2012

En söndagspaus på balkongen

Jag stod ute i solen på balkongen en stund. Kom antagligen upp till de rekommenderade tio minuterna för D-vitaminintag.

Tittade på vad som hände på gatan och husen mitt emot. Gatan var inte just något spännande. Klockan var strax före två.

Det hängdes  upp tvätt på takterrasserna på två hus på andra sidan gatan. Frun precis mitt emot hängde upp sin tvätt i blå morgonrock ovanpå sin pyjamas. Godkänd hemmsaöndagsklädsel. Det var mörk tvätt och en del saker hängde hon upp på galgar. Ett antal sockor hängde hon upp utan att fästa dem med nypor. Hoppas nu bara att det inte börjar blåsa, för då åker de nog sin väg till andra ändan av stan.

Frun snett mitt emot till höger hängde upp sin tvätt iklädd i rosa morgonrock och det var alls inte lika många plagg. Kanske har de olika stora tvättmaskiner, eller så kör hon med halvtom maskin, vad vet jag, jag kan ju bara gissa.

Ett par duvor flög omkring och en av dem lade sig till ro för en liten vila på takterrassens kant på  huset vänster om det där frun hängde upp sin mörka  tvätt. Det huset där de driver ett ett tvätteri och som jag inte blir klok på.

Och där står jag och lutar mig mot räcket och försöker förstå.

Jag antar att en del saker här i livet förblir små mysterier.

1 kommentar:

Kräma sa...

Jag har också byki och hängt ut byke och släpat in de tillbaks ännu surblötare. I mössa och stövlar o jacka . So e novembersöndag po Åland.