onsdag 17 oktober 2012

Onsdagen i denna ensamma vecka

Denna förmiddag skrev jag en lista och åkte för att handla. Det fattades ett och annat som vanligt och jag behöver anpassa matvirket till ett enpersonshushåll fram till nästa tisdag.

Jag åkte till Carrefour. Det är ett ganska enormt ställe som jag egentligen inte gillar så mycket för det kan vara svårt att hitta i enormheten men deras ständigt utvecklande utbud fortsätter att till vissa delar imponera.

Nyligen installerade de en sushi-bar mitt inne i härligheten. Det finns färdiga portioner att ta med sig och man kan beställa för att ta med sig vad man vill ha. Jag är ingen expert på sushi, kanske jag måste prova mera, men plockade med mig en algsallad som jag tänkte äta i morgon till en bit rökt lax som finns i kylskåpet. Alger lär ska vara ett av framtidens födoämne om man ska tro på vad en del säger.

Likaså köpte jag trattkantareller (från norra Spanien) med stora illusioner om en riktig festmåltid. Men antingen gjorde jag något fel (jo, jag använde smör) eller så var de inte så smakfulla som de brukar vara i Finland. Gott var det ju men dendär intensiva svampsmaken uteblev.

Förresten, det är ju inte så att vi plockar svamp i dessa trakter, det är nog i norra Spanien. Men till åtskillnad från Norden gäller ingen allemansrätt och det är inte sådär bara att vika in i ett skogsområde och plocka svamp eller annat. Nixnax, det är förbudsskyltar och endast befullmäktigade personer har tillträde.

Utöver det har jag kollat på foton som dottern har sänt från Rom och J från Ålesund i Norge och jag känner mig något delaktig av deras resor.

Och jag har inte en enda resa planerad just nu och det är nästan så att jag får ångest av tanken. Men om sonen med familj inte kommer till jul så blir det obligatoriskt besök kanske i februari och då måste vi också åka till Wales för att träffa vänner. Ja vi får se.


Inga kommentarer: