söndag 21 oktober 2012

Jag sitter denna ensamma söndag den 21 oktober och pysslar med en liten översättning. Ute regnar det.

Texten är dåligt skriven och utan flyt och då är det motigt, så jag tar min orka-tillflykt till andra tankar och sociala medier mellan varven.

Som den här bloggen till exempel.

Eller Facebook. Där jag nyss skrev om den rådande kränkhetshysterin. Jag tror att bland de mest "kränkta" folken återfinns britterna.

Enligt vad jag under alla dessa år har följt med så anser de t.ex. att "we were made to belive that ..." är ett valitt argument. Det är det inte i det här landet. Det är den lokala lagstiftningen som gäller. Duger inte att komma med argument om hur det fungerar i Storbritannien eller Sverige. Eller i Norge. Ta reda på och anpassa sig.

Vad som skiljer norra Europa från södra Europa är de två synsätten och därmed även i viss mån lagstiftning om hur man gör affärer.

Det håller på att jämnas ut, men, men. I norra Europa gäller i princip "seller beware" dvs. kort sagt hårt konsumentskydd, medan det i södra Europa (för att inte tala om ännu längre söderut) råder "buyer beware", dvs, som konsument behöver man tre ögon där som säljaren bara behöver ett.

Jaha, och ute regnar det fortfarande. Dags att fixa lite mat.
Inga kommentarer: