söndag 21 oktober 2012

Det lilla och det stora

Jag har just pratat en lång stund med min mamma. Hon uttryckte sin innerliga tacksamhet för sin vistelse här och man måste ju konstatera att av dem som bor på hennes boende är det inte många om ens någon som kan resa och få en ordentlig solbränna på hösten.

Och inte bara det, också att hon kände sig delaktig i vår tillvaro och kände att hon  passade in utan problem.

Oj vad jag känner mig nöjd och lycklig. Jag har ens gjort något i min lilla tillvaro.

2 kommentarer:

heffamamman sa...

Hatten av för din mamma som orkar resa och likaså för dig som ställer in ditt program enligt hennes behov under besöken! Det är ytterst få personer i den åldern som är förunnade att få resa till solens värme. Många äldre sitter istället inomhus mest hela tiden, för att det inte finns tillgänglig personal (eller släktingar) som har tid/möjlighet att ta ut dem. Tänk att många åldringar är tvungna att sitta inomhus hela vintern pga detta! Ett hemskt tråkigt öde.

Jag hoppas verkligen att något av våra fyra barn (eller kommande barnbarn) har förstånd att ta hand om oss sen om det behövs. Inte på heltid förstås men alltid nån stund emellanåt. För sådant förgyller säkert vardagen mycket för de som bor på ett äldreboende. Det är också en av orsakerna till varför vi planerar att flytta tillbaka till Österbotten inom de närmaste fem åren (hoppas vi). För att kunna hjälpa våra föräldrar när det behövs. För de blir ju också äldre för vart år som går.

Kräma sa...

10+ till heffamamman! Håller fullständigt med.