tisdag 9 oktober 2012

Det kan dröja lite med dom här ryskorna

De är inte helt lätta att få tag på, och vi vill ha två honor (som sen ska neutraliseras, vi tänker inte syssla med uppfödning eller lida löptider). Vi har haft drygt femton år av siameshannar som trots neutralisering sprutade runt och upp i kattlådan och det får räcka med den lukten och det eviga putsandet. Honor får det bli för dessa våra antagligen sista katter.

Att vi har bestämt oss för Russian Blue har dels att göra med deras karaktär (passar bra som innekatter, intelligenta, hängivna), dels att de knappt fäller hår. Vilket våra hädangångna Albert och Gilbert gjorde till vansinnets gräns.

Jag är nog också ytterst fascinerad av äkta siameser (den sorten som har bara ett lager hår) men de kan vara så innerligen högljudda och envisa. Jag kommer ihåg den Gunsjö Frosted Gilbert med stamtavla och allt som mina föräldrar hade och som i sin äldre envishet vägrade allt annat än stekt strömming och sket under sängarna om maten inte var till ynnest. Som jag kanske har skrivit nångång frös den katten ihjäl efter att ha flytt huset från främmande barn på en julbjudning. Hittades död och djupfryst följande dag.

Ja hursomhelst, det går nog minst till slutet av månaden innan vi kan komma överens något skarpt och sen får vi se vad det finns för kullar man kan välja ifrån och när de är klara för leverans. Det behöver inte vara med stamtavla men renrasigt måste det nog vara. Jag vill ha de där smaragdgröna ögonen. Och alla rasegenskaperna.

Och så måste de heta något. Två namn som skiljer sig tillräckligt så att de kan lära sig känna igen (ja det lär de ska göra). Förslag?

2 kommentarer:

Prinsessan Heidi sa...

Ylva och Maja

Fia och Malin

Elisabeth och Victoria (drottningar)

Elisabeth Taylor och Greta Garbo

Nej, svårt det här :)

Kräma sa...

Gunlög och Borghill

Carmen och Singoalla

Nä, ja skojar. Ni for no hitt po nå viligare