söndag 28 oktober 2012

Denna tidsomställda söndags funderingar

Jag låg och drog mi i sängen så länge i morse att den här klockomställningen åtminstone inte kom till nytta för den här söndagen. Men gott och väl så.

Solen skiner och J är i bowlinghallen och sköter sin bebis, en internationell bowlingtävling som han basar över. Jag jobbar lite och sätter mig in i vissa saker som jag behöver ta ställning till, går mellan varven ut för att titta över den söndagslugna gatan.

I bland ser man saker som får en att gnugga ögonen. I dag var det en man nere på gatan som plockade dadlar från en palmkvist. Många frågetecken i huvudet. Ja det finns palmer här men inte längs vår gata. Hur hade han fått tag på den här kvisten? Varför valde han det ställe han stod på för att plocka loss dadlarna? Såg inte ut som någon av grannarna på andra sidan gatan.

En annan gång här nyligen stod det en stor transportbil framför vår ingång från gatan. De hade lastat ena hissen full av ägg. Det var stora lådor, hundratals ägg minst. Vem här i huset använder sådana mängder?

Så ser man ju saker som har sin förklaring men som ändå lite förundrar. I fredags låg doften av rök och rostat kött över kvarteret. För muslimerna borta på hörnet stekte lamm över eld på sin takterrass. En av de två stora högtiderna i muslimska världen har jag efter efterforskningar förstått. Ett lamm per familj eller en ko per åtta familjer eller hur det nu var.

Man lär så länge man lever, förstår det eller inte.

Inga kommentarer: